Προχωρούν οι διαδικασίες για τη διασύνδεση Ελλάδας-ΠΓΔΜ με αγωγό φυσικού αερίου

Ενέργεια - Περιβάλλον Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 17:10
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη διασύνδεση Ελλάδας-ΠΓΔΜ με αγωγό φυσικού αερίου

Η διασύνδεση των συστημάτων φυσικού αερίου Ελλάδας – ΠΓΔΜ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας και ο σύμβουλός επί θεμάτων ενέργειας του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ ZoranZaev στα Σκόπια.

Κατά τη συνάντηση,που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίες του Z. Zaev εκφράστηκε η δέσμευση της νέας κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στο έργο διασύνδεσης των Συστημάτων Φυσικού Αερίου Ελλάδας – ΠΓΔΜ, ενώ αξιολογήθηκε η μέχρι σήμερα πρόοδος και διερευνήθηκαν τα επόμενα βήματα για την κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει τις δύο χώρες.

Το έργο θα προσφέρει, μεταξύ άλλων στην ΠΓΔΜ, τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης σε εναλλακτική προμήθεια Φυσικού Αερίου από την Ελλάδα, ενώ θα της δοθεί και η δυνατότητα να συνδεθεί και με άλλα project που σχεδιάζονται για την περιοχή. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί για τον ΔΕΣΦΑ μία καινούργια αγορά φυσικού αερίου και πιο συγκεκριμένα για το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ) της Ρεβυθούσας, η οποία μετά την ολοκλήρωση της τρίτης δεξαμενής θα έχει μεγάλη διαθεσιμότητα εξαγωγής φυσικού αερίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Blagojche Koteski, επικεφαλής της κρατικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων (MER Skopje) και Ιωσήφ Φλωρεντίν, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, ενώ στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΔΕΣΦΑ επισκέφθηκαν τα γραφεία της MER και είχαν συνάντηση γνωριμίας με τα επιτελικά στελέχη της εταιρείας.

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία