Μπροστά στα κέρδη, τι είναι το κλίμα, αποφάσισαν οι μεγάλοι του πλανήτη

Ενέργεια - Περιβάλλον Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 14:29
Μπροστά στα κέρδη, τι είναι το κλίμα, αποφάσισαν οι μεγάλοι του πλανήτη

Οι εκπρόσωποι σχεδόν 200 χωρών που συγκεντρώθηκαν στην 23η Διάσκεψη για το Κλίμα του ΟΗΕ αναχώρησαν σήμερα νωρίς το πρωί από τη Βόννη έπειτα από δύο εβδομάδες εργασιών, οι οποίες περιπλέχτηκαν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ και ενόψει μιας χρονιάς 2018 που δεν αναμένεται εύκολη.

Στη διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ, οι χώρες συμφώνησαν στη διεξαγωγή ενός έτους διαλόγου ώστε να μπορέσουν να καταρτίσουν στα τέλη του 2018 έναν συλλογικό απολογισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο στόχος είναι να ενθαρρυνθούν και να βοηθηθούν οι χώρες ώστε να αναθεωρήσουν τις δεσμεύσεις τους, που σε αυτό το στάδιο δεν θεωρούνται επαρκείς για να επιτρέψουν η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη να παραμείνει αρκετά κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, όπως ορίζει η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα το 2015. Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να είναι εποικοδομητικός, στραμμένος προς τις λύσεις και να μη στοχεύει κανέναν, προειδοποιεί η απόφαση που υιοθετήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.