Τα deals των startup εταιρειών που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ελληνική αγορά

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 11:06

Σύμφωνα με μελέτη του Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας), οι ελληνικές startup διεκδικούν και επιτυγχάνουν σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης, με τρανά παραδείγματα την Persado και την Taxibeat.

Με αφορμή τη μελέτη αυτή το Big Business σας παρουσιάζει μερικά απο τα μεγαλύτερα deals που άλλαξαν το επιχειρηματικό χάρτη στην Ελλάδα

Να ξεκινήσουμε απο τη Forky, μια εταιρεία που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 και εξαγοράστηκε από τον όμιλο της Vivartia, o οποίος έχει παρουσία στην εστίαση μέσω των Goody’s και των Everest. Δημιουργήθηκε το 2014 από τους Μιχάλη Γκόντα και Πέτρο Πιτσιλή έλαβε µε τη συμμετοχή του Openfund ΙΙ αλλά και του βρετανικού ταµείου Blue Wire Capital και μεμονωμένων ιδιωτών αρχική χρηματοδότηση 800.000 ευρώ. Το 2016 εντάχθηκε στο δίκτυο της Endeavor.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.