Ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση του ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά

Ενέργεια - Περιβάλλον Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 16:04
Ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση του ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά

Την καταβολή ποσού της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ από τον κρατικό υπολογισμό για την ενίσχυση των φτωχών νοικοκυριών που θέλουν να επανασυνδέσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μια δεύτερη ευκαιρία στα πολύ φτωχά νοικοκυριά δίνει το ΥΠΕΝ, προχωρώντας στην διανομή ειδικού βοηθήματος για την άμεση επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσα εξ αυτών έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο κατατέθηκε σχετική τροπολογία του ΥΠΕΝ στο νομοσχέδιο για τις διαστημικές δραστηριότητες, με την οποία προβλέπεται η μεταφορά εντός των επόμενων ημερών σε ειδικό λογαριασμό ποσού ύψους 10 εκατ ευρώ ως εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την στήριξη των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρισμού, λόγω χρεών που δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν.

Για τον σκοπό αυτό συστήνεται ειδικός λογαριασμός επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος με διαχειριστή τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να μεταφερθεί το ανωτέρω ποσό από τον κρατικό προϋπολογισμό 2017.

Οι λεπτομέρειες, οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, το ύψος και η κατανομή του ποσού του ειδικού βοηθήματος καθώς και η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, ο τρόπος ελέγχου των δικαιούχων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες κτλ θα καθοριστούν σε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και ΠΕΝ η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε Επίσης: Διορθώνονται οι παράλογες χρεώσεις στο ρεύμα-Αλλαγές κοινωνικού τιμολογίου