Κλείνει σήμερα το πρώτο market test για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 09:40
Κλείνει σήμερα το πρώτο market test για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Σήμερα λήγει η αρχική, διερευνητική φάση της διαδικασίας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο του market test της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του market test της DG Comp, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πιθανοί επενδυτές έχουν προθεσμία έως και σήμερα Πέμπτη, προκειμένου να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο που τους εστάλη, ώστε να γίνει μια πρώτη διερεύνηση του ενδιαφέροντος και των προθέσεών τους. Αναμένεται να ακολουθήσει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Έχουν κληθεί περίπου 40 εταιρείες εντός κι εκτός εθνικών συνόρων: από την Κίνα (7 εταιρείες μεταξύ των οποίων οι CMEC, China Energy, Spic, Shanghai Energy), τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία κ.λπ., αλλά και από την Ευρώπη, καθώς και από την Ελλάδα ηλεκτροπαραγωγοί και ενεργοβόρες βιομηχανίες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.