Αυξάνεται αναδρομικά κατά 50% το επίδομα θέρμανσης

Ενέργεια - Περιβάλλον Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 11:30
Αυξάνεται αναδρομικά κατά 50% το επίδομα θέρμανσης

Στην αναδρομική αύξηση κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης της περσινής περιόδου από τα 25 στα 37,5 το λίτρο για τις ορεινές περιοχές προχωρά η κυβέρνηση.

Οι ορεινές περιοχές που θα έχουν την αύξηση περιλαμβάνονται στην ζώνη Α, η οποία περικλείει τους νομούς Γρεβενών, Έβρου, Ιωαννίνων, Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλωρίνης, σύμφωνα με Κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου. Μάλιστα, τα αναδρομικά για τις βόρειες και ορεινές περιοχές θα καταβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017.

Οι ζώνες Β, Γ και Δ δεν έχουν καμία μεταβολή με βάση την ΚΥΑ, αφού το επίδομα θέρμανσης για το 2016 -2017 παραμένει στα 25 λεπτά το λίτρο και άρα στις περιοχές αυτές θα επιβληθεί κανονικά η περικοπή στο επίδομα θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι:

Η Β’ ζώνη περιλαμβάνει τους νομούς Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής.

Η Γ’ ζώνη περιλαμβάνει τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου.

Η Δ’ ζώνη περιλαμβάνει τους νομούς Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, τα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού.