Μέχρι το 2022 η διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρισμού

Ενέργεια - Περιβάλλον Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 11:18
Μέχρι το 2022 η διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρισμού

Σημαντικά οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό, μέσω της αποκλιμάκωσης των χρεώσεων ΥΚΩ, αναμένονται από τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα σε τρεις φάσεις, με πρώτη αυτήν της Σύρου-Λαυρίου τους επόμενους μήνες.

Από το 2018 έως το 2022 θα ολοκληρώνονται σταδιακά οι τρεις φάσεις του έργου της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ), που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.

Πρόκειται για τη διασύνδεση των νησιών Σύρου, Μυκόνου, Πάρου και Νάξου με το ΕΣΜΗΕ και την ενίσχυση της διασύνδεσης του συγκροτήματος Άνδρου-Τήνου που έχει χαρακτηριστεί ως έργο «γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας» (υπουργική απόφαση Νοέμβριος 2006). Στόχος του έργου είναι αφενός η αύξηση της αξιοπιστίας τροφοδότησης των διασυνδεδεμένων νησιών κι αφετέρου η μείωση του κόστους παραγωγής (υποκατάσταση πετρελαίου με άλλες πηγές ενέργειας σε συνάρτηση με την εξέλιξη του ενεργειακού μείγματος ηλεκτροπαραγωγής στην ηπειρωτική χώρα) με θετικές επιπτώσεις για όλους τους καταναλωτές (ελάφρυνση από τις χρεώσεις ΥΚΩ).

 

Διαβάστε περισσότερα στο BigBusiness.gr.