Ξεμπλοκάρει η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 10:27
Ξεμπλοκάρει η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του «S&B», θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τους παραχωρησιούχους, για την επανεκκίνηση των 4 μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Για το θέμα αυτό η κυβέρνηση έχει ορίσει ειδικό διαπραγματευτή τον Ευθύμιο Βιτάλη. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, τα αποτελέσματα είναι θετικά και σύντομα η κατασκευή των μεγάλων αυτών έργων θα ξεκινήσει ξανά.

Να σημειωθεί, ότι η διακοπή της χρηματοδότησης από τις τράπεζες έχει οδηγήσει από το 2010 σε αδιέξοδο τους οδικούς άξονες. Με εξαίρεση την κοινοπραξία Μορέας, στην οποία μετέχουν οι Άκτωρ και η Intrakat και η οποία κατασκευάζει τον οδικό άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρα - Σπάρτη, οι άλλοι δεν χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί τα έργα.

Στην Ολυμπία Οδό, στην οποία μετέχουν η Vinci, η Hochtief, η J&P Άβαξ και η ΓΕΚ-Τέρνα και κατασκευάζει την νέα εθνική οδό Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, η χρηματοδότηση των τραπεζών έχει σταματήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ από το Νοέμβριο του 2010 δεν χρηματοδοτείται η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που κατασκευάζει το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί και στην οποία μετέχουν οι Hochtief, Άκτωρ, J&P Άβαξ, Αθηνά, Vinci και η ΑΕΓΕΚ.