Κάλεσμα για εξαγωγές βιολογικών προϊόντων από την Γερμανία

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 15:08
Κάλεσμα για εξαγωγές βιολογικών προϊόντων από την Γερμανία

Να εξάγουν στην Γερμανία κάλεσε τους Έλληνες βιοκαλλιεργητές ο Στέφεν Ρέστε, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης βιολογικών οργανικών καλλιεργητών Naturland.

Ο κ. Ρέστε μιλώντας σε εκδήλωση για την προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, το Γερμανικό Προξενείο και το Ίδρυμα Κonrad Antenauer, ανέφερε ότι η μεγάλη αγορά των βιολογικών προϊόντων στην Γερμανία καλύπτεται κατά 40% από εισαγωγές, μιλώντας.

Σήμερα ο πρώτος Ευρωπαίος εξαγωγέας στη Γερμανία είναι η Ιταλία, ακολουθεί η Ισπανία και τρίτη είναι η Ελλάδα, ανάφερε ο πρόεδρος της οργάνωσης βιοκαλλιεργητών Naturland, προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε μέγεθος αγορά βιολογικών προϊόντων, με πρώτη τις ΗΠΑ.

Ο Στέφεν Ρέστε προέβλεψε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αύξησης των εισαγωγών από την Ελλάδα σε βιολογικά κρασιά ελαιόλαδο ελαίων και προϊόντα λαδιού στη γερμανική αγορά, η οποία μπορεί να απορροφήσει προϊόντα που σήμερα λόγω υψηλών τιμών δεν μπορούν να διατεθούν στην Ελλάδα.