Εγνατία Οδός: Καρμανιόλα, με απλήρωτους συντηρητές

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 10:13
Εγνατία Οδός: Καρμανιόλα, με απλήρωτους συντηρητές

H Εγνατία Οδός μπορεί να φτιάχτηκε αλλά δεν συντηρείται, επειδή ο εργολάβος δεν πληρώνει τους εργάτες συντήρησης,με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να κινδυνεύουν καθημερινά.

Οι εργαζόμενοι συντήρησης του οδικού άξονα αρνούνται να προβούν σε οποιαδήποτε εργασία, όπως πρόσφατα που είχαν διαπιστωθεί σοβαρές βλάβες στο οδόστρωμα από ρίψεις φορτίων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον εργολάβο για οκτώ μήνες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων η τεχνική εταιρία Ιόνιος, στην οποία έχει ανατεθεί η συντήρηση της Εγνατίας Οδού στο Τμήμα Αγ. Ανδρέα-Κήπων, δεν εκπληρώνει το αντικείμενο της σύμβασής της με την Εγνατία Οδό, παρότι πληρώνεται γι’ αυτό, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει και την εργολαβία κατασκευής του κάθετου Άξονα, από το Νυμφαίο Ροδόπης, έργο που έχει καθυστερήσει κατά ένα χρόνο, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες, ενώ συμφερόντων του ίδιου εργολάβου είναι και η εταιρία που κατασκευάζει τον κάθετο του Αρδανίου, στον Έβρο. Και εκεί οι εργαζόμενοι παραμένουν 5 μήνες απλήρωτοι.