Στις ξένες αγορές ποντάρει η ΓΕΚ-Τέρνα

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 10:26
Στις ξένες αγορές ποντάρει η ΓΕΚ-Τέρνα

Από έργα του εξωτερικού και από την ενέργεια προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες από την μηδενική δημοπράτηση έργων αλλά και την εγχώρια επενδυτική άπνοια, ο κατασκευαστικός Ομιλος ΓΕΚ Τέρνα.

Οι προσπάθειες του Ομίλου έχουν επικεντρωθεί στην ανάληψη έργων στην Βουλγαρία, την Σερβία, τη Μέση Ανατολή, αλλά και τη Συρία.

Ηδη στην Σερβία ο Ομιλος έχει αναλάβει την κατασκευή ενός οδικού έργου (δύο σήραγγες), συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ ευρώ, ενώ αναμένει και τα αποτελέσματα άλλων διαγωνισμών,στους οποίους έχει συμμετάσχει,. Επίσης τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ έχουν προστεθεί  στο χαρτοφυλάκιο του από το Μπαχρέιν, ενώ την ίδια στιγμή ο Όμιλος επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στη Σαουδική Αραβία, σε συνέχεια της παρουσίας που ήδη διαθέτει σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ.

Τέλος, μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να ολοκληρωθεί το επιχειρηματικό κέντρο «City Tower», συνολικής επιφάνειας περίπου 55.500 τ.μ., στην πλατεία Μακεδονίας, στο κέντρο της Σόφιας, με την αξία της επένδυσης να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Το «City Tower», οι εργασίες κατασκευής του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει, περιλαμβάνει την ανάπτυξη γραφειακών χώρων, καταστημάτων και άλλων χρήσεων, σε πύργο 19 ορόφων και κτήριο 8 επιπέδων.

Eπίσης, συμβάσεις έργων έχει υπογράψει ο Ομιλος και στη Συρία, με την διοίκηση να εκτιμά ότι θα μπορέσουν να υλοποιηθούν, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην χώρα.