Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους Έλληνες μετανάστες ποντάρουν οι μεταφορικές

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 09:39
Στους Έλληνες μετανάστες ποντάρουν οι μεταφορικές

Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που αναζητούν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, έχει στρέψει  πολλές  μεταφορικές εταιρίες από το κομμάτι των εισαγωγών – εξαγωγών, στις μετακομίσεις.

Σύμφωνα με μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές, το κύμα φυγής στο εξωτερικό έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τη χώρα χωρίς καν να έχουν εξασφαλίσει κάποια δουλειά και μετά από λίγο καιρό αναγκάζονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι μετακομίζουν καθημερινά από την Ελλάδα σε χώρες του εξωτερικού, κυρίως προς Γερμανία», επισημαίνει στο «S&Β» ο υπεύθυνος της  μεταφορικής εταιρίας Βy Hellas, Λ. Σιδηρόπουλος. Στις χώρες όπου καταφεύγουν οι περισσότεροι Ελληνες είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, πολλοί οι οποίοι φεύγουν στην Γερμανία, αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω, αφού τελικά δεν μπορούν να βρουν και εκεί δουλειά.

Ενδεικτικό της μεγάλης αύξησης της μετανάστευσης που παρατηρείται, είναι ότι πολλές μεταφορικές εταιρίες με πολύχρονη παρουσία στο τομέα των μεταφορών, έχουν εγκαταλείψει το κομμάτι των εισαγωγών και εξαγωγών και έχουν επιλέξει την οικοσυσκευή.

Οσον αφορά το κόστος της μετακόμισης, όπως αναφέρουν στελέχη μεταφορικών εταιριών, έχει να κάνει με τον όγκο των πραγμάτων, κατά μέσο όρο όμως κυμαίνεται από 350 - 400 ευρώ το μέτρο, ενώ η παράδοση γίνεται μέσα σε 4 - 5 ημέρες. Αυτό ισχύει για χώρες της Ευρώπης, ενώ όσοι επιλέγουν να μεταναστεύσουν σε Αμερική ή Αυστραλία, τότε αποφεύγουν να πάρουν πράγματα μαζί τους, αφού το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό και ασύμφορο.