Η εμπορική στρατηγική της Coca-Cola για το EURO 2016

Marketing Sports Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 14:34
Η εμπορική στρατηγική της Coca-Cola για το EURO 2016

Ο κολοσσός των αναψυκτικών Coca-Cola, εκ των μεγάλων χορηγών του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ανακοίνωσε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ενόψει και κατά τη διάρκεια του μεγάλου ποδοσφαιρικού ραντεβού.

Η Coca-Cola είναι από τις εταιρείες που παραδοσιακά έχουν εκτενή παρουσία στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Το ίδιο θα γίνει και στο EURO 2016, τόσο μέσα και γύρω από τα γαλλικά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, όσο και στο διαδίκτυο απ’ όπου μπορεί να έχει πρόσβαση στους ποδοσφαιρόφιλους από όλο τον πλανήτη που θα παρακολουθούν το τουρνουά.

Σκοπός των ανθρώπων της αμερικανικής εταιρείας είναι να εκπλήξει θετικά τους φιλάθλους με πρωτοποριακές κινήσεις και Μοναδικές εμπειρίες, φυσικά με απώτερο σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις των προϊόντων της.

Στον ρόλο του πρεσβευτή της για τη φετινή διοργάνωση, η Coca-Cola επέλεξε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους Γάλλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, τον προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ. Ο επιτυχημένος τεχνικός εκτός από το να συμμετέχει σε διαφημιστικές καμπάνιες θα αναλύει τα σημαντικότερα ματς του EURO, σε βίντεο που θα μεταδίδονται αποκλειστικά από τα μέσα της Coca-Cola.

Το πρόγραμμα της Coca-Cola για το EURO 2016:

 

Στα γήπεδα

Η εταιρεία θα μαζέψει 816 παιδιά από όλες τις χώρες της Ευρώπης τα οποία θα συνοδεύουν τους παίχτες στην είσοδό τους στον αγνωστικό χώρο. Η εταιρεία θα προσφέρει ένα σύστημα παραγγελίας προκειμένου οι φίλαθλοι να αγοράζουν από τις θέσεις τους τα προϊόντα που θέλουν. Γύρω από τα γήπεδα θα υπάρχουν κινητά σημεία πώλησης, ενώ κοντέινερ θα μεταμορφωθούν σε κιόσκια που πουλούν Coca-Cola.

 

Στις οικοδέσποινες πόλεις

Στις 10 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση η Coca-Cola θα δημιουργήσει 14 μοντέρνα μπαρ. Την ίδια ώρα, το brand θα έχει μεγάλη παρουσία στις fan zones, όπου θα προσφέρει ψυχαγωγία σε όλους όσους παρακολουθούν τα παιχνίδια από τις γιγαντοοθόνες.

 

Στα σπίτια

Μέσω του διαδικτύου η Coca-Cola θέλει να μεταφέρει το μήνυμα του EURO 2016 σε όλο τον κόσμο. Θα συνεργαστεί ευρέως με την Panini, την εταιρεία που φτιάχνει τα διάσημα συλλεκτικά αυτοκόλλητα, σε διάφορες κοινές δράσεις. Θα χρησιμοποιήσει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη ψηφιακή πλατφόρμα Snapchat για να προσφέρει στους ποδοσφαιρόφιλους αποκλειστικό υλικό από το τουρνουά. Φυσικά δε θα μπορούσε να μην υπάρξει ξεχωριστό κανάλι στο YouTube, από το οποίο θα μεταδίδονται συνεχώς βίντεο αφιερωμένα στη διοργάνωση και το ποδόσφαιρο.