Η Carlsberg επενδύει 80 εκατ. ευρώ για να διαφημιστεί στο EURO 2016

Marketing Sports Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 14:43
Η Carlsberg επενδύει 80 εκατ. ευρώ για να διαφημιστεί στο EURO 2016

Η ζυθοποιία Carlsberg ετοιμάζει τη μεγαλύτερη αθλητική καμπάνια στην ιστορία της, επενδύοντας 80 εκατ. ευρώ για να διαφημιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του καλοκαιριού.

Με το φετινό EURO να είναι το ευρύτερο της ιστορίας, αφού για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν 24 εθνικές ομάδες, οι υπεύθυνοι για το μάρκετινγκ της Carlsberg αποφάσισαν να επενδύσουν πολλά στη συγκεκριμένη διοργάνωση. H μεγάλη δανέζικη ζυθοποιία έχει ήδη δώσει στην ΟΥΕΦΑ 40 εκατ. ευρώ για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα ως Επίσημη Μπύρα του τουρνουά, που θεωρείται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ. Άλλα τόσα αναμένεται να δοθούν για το μάρκετινγκ αυτής της συνεργασίας.

Η σύνδεση της Carlsberg με τα EURO δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού είναι επίσημος χορηγός από τη διοργάνωση του 1988. Τότε φυσικά οι συμμετοχές ήταν μόνο οκτώ, ενώ τώρα που έχουν γίνει 24 το τουρνουά θα διεξαχθεί σε 10 διαφορετικές πόλεις της Γαλλίας. Πρέπει να τονίσουμε πως στη Γαλλία η διαφήμιση αλκοολούχων ποτών απαγορεύεται, με συνέπεια η Carlsberg να μην μπορεί να έχει το λογότυπό της στα στάδια και στις πινακίδες στο πλάι του γηπέδου, οπότε θα περιοριστεί στην τοποθέτηση κάποιων σλόγκαν.

Όπως τόνισε ενόψει της επίσημης έναρξης της καμπάνιας ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Carlsberg, Ρίτσαρντ Γουίτι, «θα είναι η μεγαλύτερη και η καλύτερη». Το θέμα της καμπάνιας θα είναι «Fan Revolution» (Η Επανάσταση των Οπαδών), με τον παλαίμαχο Γάλλο αμυντικό Μαρσέλ Ντεσαγί να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή.

Η εταιρεία θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ψηφιακό κομμάτι της καμπάνιας. Ωστόσο, η Carlsberg φρόντισε να αποκτήσει και δικαιώματα που έχουν να κάνουν με την τηλεοπτική μετάδοση. Για πρώτη φορά, κατά την προβολή των αγώνων στα ευρωπαϊκά κανάλια θα εμφανίζεται η φράση «σε συνεργασία με την Carlsberg».