Αγγλία: Deal 667 εκατ. ευρώ ,για τα τηλεοπτικά των μικρών κατηγοριών!

Αθλητικά Ισοδύναμα Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 15:29
Αγγλία: Deal 667 εκατ. ευρώ ,για τα τηλεοπτικά των μικρών κατηγοριών!

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 600 εκατ. λιρών (667 εκατ. ευρώ) για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα μεταδόσης των αγγλικών πρωταθλημάτων, εκτός Πρέμιερ Λιγκ, σε μία συμφωνία που καταδεικνύει την τεράστια οικονομική άνθηση του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι συγκρίσεις... απογορευτικές!

Όλοι οι φίλοι του «βασιλιά των σπορ» γνωρίζουν πως η Πρέμιερ Λιγκ είναι το με διαφορά πιο εμπορικό πρωτάθλημα στον κόσμο, κάτι που αποδεικνύεται πέραν κάθε αμφιβολίας από τα τεράστια ποσά που δίνονται για την τηλεοπτική της μετάδοση. Αυτό, όμως, δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη λίγκα αλλά επεκτείνεται και στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας, που επίσης έχουν πολυάριθμο και φανατικό κοινό.

Σήμερα έγινε γνωστό πως το Sky Sports εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Λίγκας EFL για ακόμα πέντε χρόνια και συγκεκριμένα για το διάστημα 2019-24. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται 183 ζωντανά ματς από τα πρωταθλήματα της Τσάμπιονσιπ, 1ης, 2ης, 3ης κατηγορίας, τη διοργάνωση του Λιγκ Καπ (στην οποία παίζουν και οι ομάδες της Πρέμιερ) και του κυπέλλου Φούτμπολ Λιγκ Τρόφι.

Για να εξασφαλίσει το «ΟΚ» της EFL η εταιρεία προσέφερε συνολικά 600 εκατ. λίρες, ή αν προτιμάτε 120 εκατ. σε επίπεδο μίας σεζόν. Το τρέχον συμβόλαιο είναι της τάξεως των 90 εκατ. ετησίως, άρα μιλάμε για σημαντική αύξηση και φυσικά για ποσό ρεκόρ, όσον αφορά τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Οι άνθρωποι του Sky ποντάρουν πολλά σε αυτό το τηλεοπτικό προϊόν και κυρίως στους αγώνες που γίνονται μεσοβδόμαδα. Στόχος είναι να χτυπήσουν τον μεγάλο ανταγωνιστή, BT Sports, που διαθέτει τα ματς για Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό μπορεί να φαντάζει δύσκολο για τα ελληνικά δεδομένα, ωστόσο στην Αγγλία το ενδιαφέρον για τις ομάδες στις μικρές κατηγορίες είναι τεράστιο, με το ποδοσφαιρόφιλο κοινό να είναι μοιρασμένο μεταξύ δεκάδων ομάδων και όχι προσκολλημένο μόνο στα εμπορικά κλαμπ.