Αλ-Κελαϊφί/ΠΣΖ: Επένδυση η αγορά Νεϊμάρ/Μπαπέ - Σεβόμαστε τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ

Αθλητικά Ισοδύναμα Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 17:02
Αλ-Κελαϊφί/ΠΣΖ:  Επένδυση η αγορά Νεϊμάρ/Μπαπέ - Σεβόμαστε τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί, υπεραμύνθηκε της απόφασης της διοίκησής του να ξοδέψει 400 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, τονίζοντας πως αποτελούν επένδυση, ενώ τόνισε πως ο σύλλογος δεν πρόκειται να κινδυνέψει από τους κανονισμούς Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ.

«Νεϊμάρ και Μπαπέ είναι μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Είμαι βέβαιος ότι σε δύο με τρία χρόνια, όλοι θα λένε πως η Παρί Σ.Ζ έκανε φανταστική δουλειά. Ήταν πολύ καλή κίνηση η απόκτηση αυτών των παικτών τώρα, επειδή το κόστος μεταγραφής, οι μισθοί και τα κέρδη των παικτών, αυξάνονται ραγδαία στον κόσμο του αθλητισμού και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Έτσι είμαστε πολύ σίγουροι και ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις μας.

Τα επόμενα χρόνια, θα μας είχε κοστίσει πολύ περισσότερα». Αυτά είναι τα λόγια του προέδρου της Παρί Σ. Ζ. Νάσερ Αλ-Κελαϊφί, σε μια μεγάλη συνέντευξη στην Daily Telegraph. Ο Αλ Κελαϊφί επιμένει ότι η Παρί Σ.Ζ. σέβεται τους κανόνες του οικονομικού Fair Play, έστω κ αν η ΟΥΕΦΑ έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα. «Δουλεύουμε σκληρά τα τελευταία έξι χρόνια για να αυξήσουμε τα έσοδα του κλαμπ που έχουν αναπτυχθεί μέσω της έκδοσης εισιτηρίων, χορηγίες και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, από 90 εκατομμύρια ευρώ σε 500 εκατομμύρια ευρώ, με τις δύο τελευταίες σεζόν να υπάρχει αύξηση στα κέρδη», εξηγεί ο Αλ-Κελαιφί.

«Τώρα σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα έσοδά μας κατά 20 έως 40 τοις εκατό. Υπάρχει πίεση από άλλους συλλόγους για να γίνει έρευνα, αλλά δε νομίζω ότι η ΟΥΕΦΑ θα επηρεαστεί επειδή είναι πολύ σοβαρή. Για πρώτη φορά λέω ότι είμαι πολύ σίγουρος. Σεβόμαστε όλους τους συλλόγους και περιμένουμε το ίδιο. Επενδύουμε στο γαλλικό πρωτάθλημα και είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο Champions League. Σεβόμαστε όλους τους κανονισμούς».

Ο τεράστιος αντίκτυπος που έχει αποκτήσει η μεταγραφή Νεϊμάρ βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου της Παρί Σ.Ζ. «Είχαμε να λύσουμε ένα πρόβλημα: δεν είχαμε αρκετές πωλήσεις φανέλας. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για εμάς. Ήμουν στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα και έβλεπα τη φανέλα της Παρί Σ.Ζ παντού. Το ίδιο στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε ο Αλ-Κελαϊφί.

Η Παρί Σ.Ζ. έχει ήδη δει παρουσιάσει σημαντική εμπορική αύξηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι πούλησε 10 φορές περισσότερες φανέλες την ημέρα της υπογραφής και μόλις σε ένα μήνα στο Παρίσι 210.000. Ο αντίκτυπος της τηλεόρασης στην παγκόσμια σκηνή ήταν επίσης εντυπωσιακός. «Ο πρώτος αγώνας του Νεϊμάρ με την Γκινγκάμπ μεταδόθηκε σε 183 χώρες. Είναι κάτι καταπληκτικό για τη Γαλλία και για το γαλλικό πρωτάθλημα», είπε ο Αλ-Κελαιφί.

«Μίλησα με τον ιδιοκτήτη της τηλεόρασης Globo στη Βραζιλία και μου είπε: μαντέψτε πόσοι άνθρωποι στη Βραζιλία έχουν δει την παρουσίαση του Νεϊμάρ, μόνο την παρουσίαση, όχι το πρώτο παιχνίδι. Απάντησα «πέντε εκατομμύρια;» Είπε όχι. Είπα «10 εκατομμύρια;» Είπε «όχι - 85 εκατομμύρια». Είναι υπέροχο».