Ούλι Χένες/Μπάγερν: Η τρέλα των μετεγγραφών θα τελειώσει… και τότε είναι η δικιά μας ώρα

Αθλητικά Ισοδύναμα Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 15:48
Ούλι Χένες/Μπάγερν: Η τρέλα των μετεγγραφών θα τελειώσει… και τότε είναι η δικιά μας ώρα

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, προβλέπει πως η τρέλα που επικρατεί στις ποδοσφαιρικές μετεγγραφές, με τις υπέρογκες δαπάνες, θα αποτελέσει παρελθόν, και τότε θα δικαιωθούν οι διοικήσεις, όπως αυτή των «Βαυαρών», που ακολουθούν πιο ισορροπημένες και βιώσιμες στρατηγικές.

Σε μία καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο όπου στήθηκε ένας... τρελός χορός εκατομμυρίων, η Μπάγερν επέλεξε να μείνει θεατής και να απέχει από την «παράκρουση» που κυρίευσε πολλά από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Αν και υποστηρίζεται οικονομικά από κολοσσούς, όπως η Adidas, η Deutsche Telekom, η Audi και η Allianz, η πρωταθλήτρια Γερμανίας έχει επιλέξει μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στα μεταγραφικά και ο Ούλι Χένες τονίζει ότι η πολιτική αυτή θα δικαιωθεί σε βάθος χρόνου.

«Θα φτάσει κάποια στιγμή, που όλοι αυτοί οι οποίοι ξοδεύουν τόσα χρήματα, δε θα μπορούν πλέον να πληρώσουν, γιατί η αθλητική επιτυχία δεν προγραμματίζεται, όπως φαντάζονται», δηλώνει ο πρόεδρος της Μπάγερν, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Kicker", δύο ημέρες πριν οι Βαυαροί αντιμετωπίσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ την ομάδα που είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αλόγιστης σπατάλης, την Παρί Σεν Ζερμέν, που μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ξόδεψε 400 εκατ. ευρώ μόνο για δύο παίκτες (Νεϊμάρ και Μπαπέ)!

«Κάθε χρόνο, μόνο μία ομάδα μπορεί να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτοί που πληρώνουν θα πουν: "βάλαμε τόσα χρήματα και δεν κερδίσαμε τίποτα. Φτάνει!" Και τότε θα έρθει η ώρα μας!», υποστηρίζει ο Χένες, που επαναλαμβάνει επίσης ότι θεωρείται απαράδεκτο για τη Μπάγερν να δώσει 100 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη.

Όλα αυτά, πάντως, δε σημαίνουν ότι η Μπάγερν πετάει... λευκή πετσέτα στη διεκδίκηση του φετινού ευρωπαϊκού τροπαίου. «Αν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνατότητες και αν οι παίκτες είναι υγιείς στην καθοριστική φάση, θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ τη φετινή σεζόν», επισημαίνει ο πρόεδρος των «Βαυαρών».