Τα γενόσημα... Γεωργιάδη, το Ισραήλ και το Γένος

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 10:12
Τα γενόσημα... Γεωργιάδη, το Ισραήλ και το Γένος

Όταν η πολιτική και οι πολιτικοί γίνονται πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία κατατείνουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, τότε η ατίδραση του απλού καταναλωτή ποιά μπορεί να είναι άραγε; Και όταν το ίδιο το Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο ψηφίζει υπέρ της εισόδου των γενόσημων της ΤΕVA, γιατί ο Αδωνις Γεωργιάδης να μην πέρνάει ο,τι κυριολεκτικά θέλουν τα μεγάλα συμφέροντα στην υγεία;

H λυσσαλέα εμμονή του υπουργού Υγείας υπέρ των φθηνών γενόσημων φαρμάκων, μόνον αθώα δεν είναι και μόνο τις ανάγκες των καταναλωτών δεν υπηρετεί. Όντας ο ίδιος ''υπηρέτης'' συμφερόντων και ο πρώτιστος τωμ προθύμων στην εφαρμογή των συμφωνιών Σαμαρά- ισραηλινών, έσπευσε να υιοθετήσει τη χειρότερη ''λύση'' για τις ανάγκες της υγείας των ελλήνων καταναλωτών, ασχέτως αν κινδυνεύει ή όχι ο χρήστης αυτών των φαρμάκων ή αν τον στέλνει κατ΄ευθείαν στο ακριβό φάρμακο, το οποίο συνήθως δεν καλύπτεται από κανένα ταμείο.

Αλλά γιατί να έχει πρόβλημα ο γνωστός ''πλασιέ'' υπουργός, όταν το ίδιο το Ευρωπαίκό κοινοβούλιο άνοιξε την πόρτα στην Ευρώπη, από το 2012, ώστε να εισβάλουν στην αγορά της τα ανώνυμα γενόσημα της εταιρείας TEVA του Ισραήλ; Κανονικά και με το νόμο ο Γεωργιάδης κινείται και ας είναι εναντίον του, ακόμα και πρώην υπουργοί του (τωρινού) κομματός του.

Αυτοί που τον χαίρονται, ''για την τόλμη του και την αποφασιστικότητά του'', οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος και μία χούφτα πιστών τους, θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Το κακό είναι ότι θα τις υποστούμε όλοι μας, ακριβώς γιατί η αντίδρασή μας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, έναντι τέτοιας εγκληματικής πολιτικής και δη σε βάρος της υγείας μας, της δικής μας και των παιδιών μας.