Ο ερωτευμένος τραπεζίτης και ο κίνδυνος... προσάραξης!

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 20:51
Ο ερωτευμένος τραπεζίτης και ο κίνδυνος... προσάραξης!

Είναι υψηλόβαθμος παράγων του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού εν γένει χώρου, με πλούσια δράση, αλλά και... (ερωτική) κράση. Η προσωπική του ζωή, ουδόλως ενδιαφέρει, ιδίως ένα μέσο όπως το ''S&B'. Ενδιαφέρει, όμως, στην περίπτωση που ο παράγων αυτός, δεν ''παράγει'' πλέον το έργο που δύναται, γιατί ''τυφλώθηκε'' - για μία ακόμα φορά - από τα γυναικεία κάλλη.

Ο συγκεκριμένος οικονομικός παράγων, με πλούσιο βιογραφικό κατακτήσεων και αμφιλεγόμενων κατά περιόδους συμρεριφορών, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, έχει σχεδόν εγκαταλείψει τα καθήκοντά του, για χάρη της νέας του κατάκτησης.

Και όσο και αν ο όμιλός του χρειάζεται - ειδικά τώρα που η κρίση έχει καθηλώσει σχεδόν τα πάντα - τη βοήθειά του, οι άμεσοι συνεργάτες του πολύ δύσκολα τον βρίσκουν, για να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για την λύση των οποίων απαιτούνται δραστικές αποφάσεις.

Αποτέλεσμα; Το ''σκάφος', βαδίζει ακυβέρνητο, οι έλεγχοι απέδειξαν ότι ''μπάζει'' από πολλές πλευρές, οι... αντιπλοίαρχοι δεν έχουν καμία διάθεση να φορτωθούν με το πηδάλιο (που σε άλλες περιόδους, ''συνομωτούσαν'' για να το πάρουν στα χέρια τους...) και ο κίνδυνος ''προσάραξης'' είναι ορατός πλέον.

Θα αναρωτηθείτε, τι κάνει ο κορυφαίος παράγων; Απολαμβάνει στοιχειωδών ανθρώπινων στιγμών ευτυχίας! Και - κατά την ταπεινή μου γνώμη - πολύ καλά κάνει! Το θέμα είναι, αν στοιχειωδώς αντιλαμβάνεται την λάθος κατεύθυνση, που έχει πάρει ο όμιλός του, γιατί, ως γνωστόν, ''ο έρωτας είναι τυφλός''. Ή, ακόμα χειρότερα, όπως ''ψιθυρίζουν'' στελέχη του ομίλου του, ''μπορεί και να μην τον νοιάζει καθόλου πλέον, από τη στιγμή που ξέρει τα μελλούμενα''.

(Υ.Γ: Τι σύμπτωση, αλήθεια, τα ίδια ακριβώς μου έλεγε και εκλειπών παράγων, άλλου κλάδου, εξ αιτίας της συμπεριφοράς του οικονομικού παράγοντα που μας απασχόλησε σήμερα, έναντι προσώπου της οικογενείας του, με το οποίο σχετιζόταν τότε...)

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ