Εurobank: Η Fairfax, ποντάρει περισσότερα, απ' ότι στην Bank of Ireland

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 08:16
Εurobank: Η Fairfax, ποντάρει περισσότερα, απ' ότι στην Bank of Ireland

Δεύτερη ημέρα της αύξησης της Εurobank, η οποία λήγει αύριο Τρίτη, 29 του μηνός και ήδη η ζήτηση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, γεγονός που σαφώς έχει πολλές αναγνώσεις, μεταξύ των οποίων, δεν μπορεί να μην συμπεριληφθεί και το ότι ο Πρεμ Γουάτσα της Fairfax, είναι φανερό ότι ποντάρει περισσότερα, απ' ότι στην Bank of Ireland.

Το γεγονός ότι η Fairfax βάζει 400 εκατ. στην αύξηση της Εurobank, περισσότερα κατά 43% περίπου, από όσα είχε καταβάλει στην ιρλανδική τράπεζα και αυτό παρά το ότι υπάρχει και το δυσμενές σενάριο της Blackrock, σαφώς έχει ιδιαίτερη σημασία.

Και εξηγούμεθα: η Blackrock, στο δυσμενές της σενάριο για την Εurobank, αναφέρει ότι απαιτούνται άλλα 2 δισ. ευρώ, στα οποία, αν προστεθεί και το 1 δισ. των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, τότε θα χρειαστούν συνολικά άλλα 3 δισ. ευρώ. (Βέβαια, εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Blackrock, ουσιαστικά έκανε... copy paste, τις όποιες διαπιστώσεις της, στην Ιρλανδία και στην Ελλάδα, καταγράφοντας δυσμενές σενάριο και για την Bank of Ireland, αλλά αυτό επί του παρόντος ας το αφήσουμε στην άκρη).

Στην Bank of Ireland, λοιπόν, ο Πρέμ Γουάτσα, πίστεψε ότι δεν θα υπάρξει δυσμενές σενάριο και δικαιώθηκε, πολλαπλασιάζοντας τα κεφάλαιά του και ήδη έχει ρευστοποιήσει μέρος της συμμετοχής του.

Το ίδιο πράττει και για την Εurobank, τοποθετώντας μάλιστα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ελληνική τράπεζα, από ότι στην ιρλανδική, με την πίστη και την προσδοκία, να έχει τις ίδιες ή και ακόμα καλύτερες αποδόσεις.

Eurobank: Στις 30 Απριλίου θα ανακοινωθεί η τελική τιμή διάθεσης