Εurobank/Alert: Ώρα για το πρώτο... ταμείο

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 07:52
Εurobank/Alert: Ώρα για το πρώτο... ταμείο

Για την περίπτωση της Εurobank, το ''S&B'' έχει, εδώ και μήνες τοποθετηθεί, καθώς έχει συμπεριλάβει τη μετοχή της στα top picks για το 2014, ενώ χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία την τιμή-πρόκληση, στην οποία έγινε η αύξηση. Τα κέρδη, όμως, ''μετράνε'', όταν το χρήμα μπαίνει στο ταμείο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μέχρι τώρα εξελίξεις και την πορεία της μετοχής μετά την αύξηση, ιδίως μετά την μεγάλη άνοδο της περασμένης Παρασκευής, οι προνοητικοί και όσοι δεν... τρελαίνονται, με τα γρήγορα κέρδη, η στιγμή προσφέρεται για την κατοχύρωση σημαντικών βραχυχρόνιων κερδών.

Αν κάποιος τοποθετήθηκε με 10.000 ευρώ, π.χ. στην τιμή των 0,4615 που είχαμε προτείνει, όταν συμπεριλάβαμε τη μετοχή στις ετήσιες επιλογές μας, αγόρασε 21.668 τίτλους και εν συνεχεία για άλλα 10.000 ευρώ στην αύξηση, θα πάρει 23.766 μετοχές, κατέχει τώρα 45.434 μετοχές, με μέσο όρο κτήσης τα 0,38,22 ευρώ.

Με δεδομένο ότι η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή στα 0,4830 ευρώ, μπορεί άνετα να κατοχυρωθούν κέρδη, ρευστοποιώντας τις ''μάνες'', δηλαδή τις 21.668 μετοχές, κατοχυρώνοντας έτσι κεφάλαιο και κέρδη της τάξης του 26,37%. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ο επενδυτής έχει ήδη κερδίσει και θα περιμένει την 9η Μαΐου, όταν θα εισαχθούν οι νέες μετοχές, προκειμένου να βρει  την ευκαιρία για να τοποθετηθεί εκ νέου σε χαμηλότερα επίπεδα.

(Σ.Σ.: Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, θυμίζουμε ότι το ''S&B'', πολύ έγκαιρα σας είχε πει ότι η Εurobank, από... Ζerobank, θα γίνει γρήγορα Hotbank! Τότε που άλλοι έλεγαν, σας θυμίζουμε, ότι μπορεί και να σπάσει σε καλή και κακή τράπεζα, άλλοι ότι μπορεί και να κλείσει, ότι παίζει σοβαρά ξανά το σενάριο συγχώνευσης με την Εθνική και άλλα... ωραία. Το ''S&B'', ήταν επίσης το πρώτο που σας είπε ποιοι ξένοι θα μπουν στην αύξηση, με ονόματα και ποσά - και δικαιώθηκε. Αυτά, για την αποκατάσταση των πραγμάτων και για την ιστορία...)