Τζακ Λιου και Ευ. Μυτιληναίος θα συζητήσουν για το μέλλον της Ελλάδας σε συνέδριο του Economist

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 16:41
Τζακ Λιου και Ευ. Μυτιληναίος θα συζητήσουν για το μέλλον της Ελλάδας σε συνέδριο του Economist

Στην Αθήνα θα βρεθεί τον επόμενο μήνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, προκειμένου να μετάσχει στην 21η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την ελληνική κυβέρνηση, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο διήμερο 28-29 Ιουνίου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος πάντα υποστήριζε την Ελλάδα στο ζήτημα της χαλάρωσης της λιτότητας, αλλά στην ελάφρυνση χρέους, θα συνομιλήσει σε ειδική ενότητα του συνεδρίου του Economist με τον επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίου, Ευάγγελο Μυτιληναίο, για τις προκλήσεις στην διεθνή οικονομία, αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου του Economist θα βρεθούν οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως το Brexit, η εκλογή του Ντόναλντ ως προέδρου των ΗΠΑ, η άνοδος του λαϊκισμού, οι εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία, καθώς και η προσφυγική κρίση και οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στην Ελλάδα θα εξετασθούν οι προοπτικές της χώρας, η οποία πασχίζει να σταθεροποιήσει την οικονομία της, να διατηρήσει τη δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Επιπλέον, θα εξεταστεί η ανάγκη για νέες επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα μειώσουν την ανεργία είναι ζωτική.

«Θα μπορέσει η Ελλάδα να υπερπηδήσει τα εμπόδια στον δρόμο της, ενώ η Ευρώπη ξεδιπλώνει τις δυνατότητές της», αυτό θα είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα του συνεδρίου.