Κυβερνητικές πηγές: Δεδομένες οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 20:10
Κυβερνητικές πηγές: Δεδομένες οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης

«Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. ''Βελούδινα'' καρφιά, έναντι ωμής γλώσσας γερμανικών εκβιασμών...

Kατανοητή απολύτως η κομψή γλώσσα που χρησιμοποιούν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για τον μόνιμο προβοκάτορα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και μονίμως αντιδρώντα και επί προηγούμενης κυβέρνησης.

Δε φτάνει που αιματοκύλησαν τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη δύο φορές με εκατομμύρια θύματα, τώρα διεξάγουν έναν συστηματικό οικονομικό πόλεμο, που έχει ήδη καταστρέψει χώρες, οικονομίες, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, ανθρώπους - ιδίως η Νότια Ευρώπη χρηματοδοτεί κυριολεκτικά τα γερμανικά πλεονάσματα, καθώς οι δικές της επιχειρήσεις έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα ή έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί, αφήνοντας διάπλατα ανοιχτό το δρόμο για τις γερμανικές επιχειρήσεις. Αυτές που δεν διστάζουν να δωροδοκούν όποιον χρειάζεται, προκειμένου ''να πάρουν τις δουλειές''.

Θυμηθείτε ότι και η ΝΔ και άλλα κόμματα που κατηγορούν τώρα την κυβέρνηση αυτή, μπορεί ''αύριο'' να βρεθούν σε ακόμα χειρότερη θέση, από άλλη βεβαίως θέση από τη σημερινή.

Αλλά, εδώ το παιχνίδι αρχίζει να μυρίζει ''μπαρούτι'', καθώς οι Γάλλοι έχουν κυριολεκτικά ''ξυπνήσει'' από λήθαργο πολλών ετών και υψώνουν φωνή. Αν συνεχίσουν να αμφισβητούν τον Σόιμπλε και να παρουσιάζουν δικά τους σχέδια για την Ευρώπη, τότε είναι βέβαιο ότι θα τους ακολουθήσουν πολλές χώρες, που τώρα νοιώθουν τη γερμανική ανάσα (κάποτε λέγαμε μπότα...) και δεν βρίσκουν ικανό αντίβαρο κατά της ολοκληρωτικής Γερμανίας και του υπηρέτη της, της Ευρώπης.