ΣΥΡΙΖΑ: Σιωπούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για τις καταγγελίες Μαρτίνη/Όλα και με ονόματα στην Εξεταστική

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 20:56
ΣΥΡΙΖΑ: Σιωπούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για τις καταγγελίες Μαρτίνη/Όλα και με ονόματα στην Εξεταστική

Για σιωπή απέναντι στις καταγγελίες που διατύπωσε σε σημερινή συνέντευξη του ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν» αναφορικά με το σκάνδαλο που αφορά στο νοσοκομείο, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας ότι για αυτά θα ανέμενε κανείς «ξεκάθαρες απαντήσεις».

«Όσο κι αν σιωπούν, όμως, να είναι βέβαιοι ότι όλα θα ειπωθούν με ονόματα, ποσά και επώνυμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «εκεί κανείς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, για το διαχρονικό σκάνδαλο του ''Ερρίκος Ντυνάν''».

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «στη σημερινή συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν» προβαίνει σε μια σειρά καταγγελιών, για σωρεία σκανδαλωδών μεθοδεύσεων, που οδήγησαν στο ξεπούλημα του νοσοκομείου». «Παρόλα αυτά», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και όσοι εμπλέκονται, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ εξακολουθούν να σιωπούν, παρότι οι καταγγελίες αφήνουν έκθετους τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους δύο σημερινούς Αντιπροέδρους της ΝΔ, 'Αδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ». Και τον Νότη Μηταράκη, προσθέτουμε εμείς που αναφέρεται μεν από τον Μαρτίνη, αλλά όχι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τα σχετικά αποσπάσματα από τις αναφορές του κ. Μαρτίνη:

«Για τον κ. Γεωργιάδη: Ήταν «δοτές» οι διοικήσεις στο Ντυνάν, «ανάλογα πώς ήθελε ο 'Αδωνις ή οποιοσδήποτε άλλος υπαγόρευε».

Για τον κ. Βορίδη: «Πέντε μέρες πριν από τον πλειστηριασμό, ο Βορίδης πέρασε μια τροπολογία η οποία κάλυψε με επιπλέον ασυλία όχι μόνο για τυχόν σφάλματα ή παρατυπίες προηγούμενων αιρετών διοικήσεων αλλά σκανδαλωδώς και για πράξεις και παραλείψεις και επί των ημερών τους».

Ο κ. Μαρτίνης χαρακτηρίζει τον κ. Λοβέρδο «από τους αρχιτέκτονες της άλωσης του Ντυνάν», και τον κ. Μηταράκη ως «εκτελεστικό βραχίονα και άμεσο συνομιλητή των ενδιαφερομένων», ενώ σημειώνει ότι «κεντρικό ρόλο στα θέματα του Ερυθρού Σταυρού έπαιζε διαρκώς το υπουργείο Ανάπτυξης επί Χατζηδάκη με διαταγές Αντ. Σαμαρά - Κων. Μητσοτάκη».».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «για όλα αυτά, θα αναμέναμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο κι αν σιωπούν, όμως, να είναι βέβαιοι ότι όλα θα ειπωθούν με ονόματα, ποσά και επώνυμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Και εκεί κανείς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, για το διαχρονικό σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν» ».