Εσθονία: Μόνο 8(!) από τις 27 χώρες της ΕΕ, στο μισαλλόδοξο ''συνέδριο''

Διαφυγόντα-Ψίθυροι Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 22:27
Εσθονία: Μόνο 8(!) από τις 27 χώρες της ΕΕ, στο μισαλλόδοξο ''συνέδριο''

Και τώρα, τι έχουν να πούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ, ΠΟΤΑΜΙ και όσοι έσπευσαν να λοιδωρήσουν την κυβέρνηση; Μήπως να ζητήσουν ένα συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για την ευθεία ή συγκεκαλυμένη ή με μισόλογα και παλλινδρομήσεις, εξίσωση ναζισμού και κομμουνισμού; Μόνο 8 από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν σήμερα στο ''συνέδριο'' που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης, την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής - ΠΡΟΣΈΞΤΕ -  χωρών: Εσθονίας , Λετονίας , Λιθουανίας , Πολωνίας , Κραοτίας , Ουγγαρίας , Τσεχίας και Σλοβακίας .

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο, καθώς επιχειρήθηκε ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό.

«Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο Σταύρος Κοντονής.

(Σ.Σ: Κρίμα, που δεν... έστειλαν αντιπροσωπείες, τα διαφωνούντα ελληνικά κόμματα, ή, οι ''τεράστιοι... πολιτικοί μεγαλοπαράγοντες'', που τόσες μέρες έχυσαν φαρμάκι και δηλητήριο, χωρίς αιδώ, χωρίς προσχήματα, προδίδοντας κάποιοι την πραγματική τους πολιτική τοποθέτηση, ασχέτως του ποιά κόμματα υπηρέτησαν κατά διαστήματα)