ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων της ΟΝΝΕΔ για την ανάπτυξη της χώρας μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη οι νέοι να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

Περισσότερα από 90 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο από τον φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, από το 2015 μέχρι και σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων.

Η Ελλάδα έχει διάπλατα ανοιχτά τις πύλες της για κερδοφόρες επενδύσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που παρουσιάσθηκε στο ετήσιο διεθνές επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα στην Νέα Υόρκη. Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στέλνουν οι Κοστέλο (Κομισιόν), Σέβιλ (Fitch), Γκιαμαρόλι (ESM), Τζόνσον (Deutsche Bank) και πολλοί ακόμη συμμετέχοντες στο συνέδριο.

«Η κυβέρνηση έδωσε τη μάχη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που αντιμετώπιζαν σύνθετα προβλήματα. Από την επαναδιαπραγμάτευση 4 οδικών αξόνων το ελληνικό δημόσιο έχει όφελος 764 εκατ. ευρώ», σημειώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter.

Τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών μόνον ηλεκτρονικά σχεδιάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην υλοποίηση του master plan για έσοδα 2,7 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις βρίσκεται το ΤΑΙΠΕΔ. Στον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος αρχίζει να συζητείται σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνεται δέσμευση της κυβέρνησης για την επίτευξη του στόχου, δεδομένου ότι έξι από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που έχουν οι Ελληνες στο εξωτερικό... Χιλιάδες είναι πλέον αυτά τα ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων αγοράστηκαν την πρώτη περίοδο της κρίσης, όταν υπήρχε εντονος ο φόβος για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Με τέσσερις μνημονιακούς πελέκεις θα βρεθούν αντιμέτωποι πάνω από 500.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου εξαιτίας της αύξησης της εισφοράς προς το Μετοχικό Ταμείο των Δημοσίων υπαλλήλων μέχρι 5% και της αντίστοιχης μείωσης των μισθών, της περικοπής του ΕΚΑΣ, αλλά και των νέων επικουρικών από το ΕΤΕΑ που θα υπολογιστούν με νέο τρόπο.

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 10:47

«Ώρα» Ελλάδας σήμερα στη Νέα Υόρκη

Στην αντίπερα πλευρά του Ατλαντικού μεταφέρεται από σήμερα το ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς εκεί θα βρεθούν κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε συνέδριο της Capital Link, ενώ αναμένεται να υπάρξει και σειρά συναντήσεων με διεθνείς επενδυτές, ως συνέχεια του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

«Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορέσει να είναι βιώσιμο», δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Μαυσωλείο διαφθοράς» χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ενώ εκτιμά το συνολικό ποσό της κατάχρησης πάνω από τα 600 - 700 εκατ. ευρώ. 

Αγώνα με το χρόνο για αποκρατικοποιήσεις που θα αποφέρουν έσοδα 2,74 δισ. ευρώ μόνο το 2018, δίνει η κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει διαδικασίες εξπρές για να προλάβει το όριο του Ιουνίου. ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελ. Βενιζέλος και Ελληνικό στο επίκεντρο.

Απορρίφθηκε τόσο από ανώτερα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, όσο και από τους Γερμανούς πολίτες, το όραμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς για τη δημιουργία των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης». Σουλτς και Μέρκελ ευελπιστούν να σχηματίσουν σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού.

Σελίδα 1 από 1761