Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΔΟΕ: Εγκληματική «απροθυμία» ΤτΕ και τραπεζών

Οικονομία & Πολιτική Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 20:50
ΣΔΟΕ: Εγκληματική  «απροθυμία»  ΤτΕ  και τραπεζών

Είναι δυνατόν; Κι όμως. Η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και συνολικά όλες οι ελληνικές τράπεζες δείχνουν «απροθυμία»  να δώσουν εγκαίρως κρίσιμα  στοιχεία που χρειάζεται  το ΣΔΟΕ για το χτύπημα της φοροδιαφυγής!

 

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ κατέγραψε 54.000 ονόματα με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά άνω των 20 δις ευρώ.


Κατά την δίωρη συνάντηση της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενης από τον Ν. Τσούκαλη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, τον Γ. Μιχελογιαννάκη, βουλευτή Ηρακλείου και τον Σ. Παπαθανασίου, μέλος της Ε.Ε, με το νέο Ειδικό Γραμματέα  του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο και τα διευθυντικά στελέχη Ν. Λέκκα και Θ. Φλωράτο, συζητήθηκαν λεπτομερώς «οι παράμετροι που εξέθρεψαν την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα».


Επιπλέον, στη συνάντηση έγινε λόγος για τα σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής όπως είναι το λαθρεμπόριο τσιγάρων, καυσίμων, αλκοολούχων ποτών κλπ. Παράλληλα όμως έγινε και εκτενής αναφορά στην «τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών του ΣΔΟΕ, προκειμένου να εκπληρώσει τις άμεσες αρμοδιότητές τους».


Για το λόγο αυτό η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ «ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ».