Η διαπλοκή έχει ονοματεπώνυμο!

Οικονομία & Πολιτική Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 17:20
Η διαπλοκή έχει ονοματεπώνυμο!

Ερωτηματικά, αλλά και αποκαλύψεις προκάλεσε η επιλογή από το ΤΑΙΠΕΔ του νομικού συμβούλου για την αποκρατικοποίηση ΟΠΑΠ.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία Freshfields Bruckhaus Deringer είναι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας διαδικτυακού σχηματισμού Betfair, βασική ανταγωνιστική εταιρίεα του ΟΠΑΠ, το ΤΑΙΠΕΔ την επέλεξε ως νομικό σύμβουλο για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού!

Τυχαίο;

Η απελθούσα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει κάνει αυτήν την επιλογή όχι μόνο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ αλλά και για τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ καθώς και για 10 περιφερειακά λιμάνια.

Η επίσημη απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι το ζήτημα δεν κρίθηκε σημαντικό και γι' αυτό το λόγο προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης.

Δεν κρίθηκε σημαντικό το γεγονός ότι η Betfair έχει προσβάλει την εγκυρότητα του ν.4002/2011, περί ρύθμισης αγοράς παιγνίων, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Δεν κρίθηκε σημαντικό ότι συγκαταλέγεται στις εταιρείες που προσέβαλαν συνολικά το ελληνικό νομικό πλαίσιο, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περί μονοπωλίου του ΟΠΑΠ ήδη από το 2007; Πράξη που οδήγησε στην απόφαση αποστολής Αιτιολογημένης Γνώμης (4074/2007) στην Ελληνική Δημοκρατία για σχετική τροποποίηση ή κατάργηση της νομοθεσίας και η οποία τελεί πάντοτε σε εκκρεμότητα;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητρόπουλος έσπευσε, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό καθεστώς παραίτησης, να υπογράψει την σύμβαση.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι στην Freshfields ανατέθηκε ακόμη ένα συμβόλαιο, το οποίο θα καλύπτει όλες τις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων, υπό το πρίσμα του ευρωπαϊκού δικαίου…