Σαμαράς: Ζητά παράταση για τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ

Οικονομία & Πολιτική Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 22:09
Σαμαράς: Ζητά παράταση για τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ

Παραγωγική η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώτου.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ντράγκι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να φανεί η χώρα συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» καθώς και ότι είναι προσηλωμένη «στην επαναφορά του οικονομικού μεταρρυθμιστικού της προγράμματος στο σωστό δρόμο».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν απαιτούνται ακόμη περισσότερα καθώς «εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές προκλήσεις».

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να επισημάνει την στήριξη της Ελλάδας στις πρωτοβουλίες που πήρε η ΕΚΤ «για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός συζήτησε το ενδεχόμενο να κρατήσει η ΕΚΤ έως το 2020 τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της και λήγουν από το 2013 έως το 2015, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για αυτό το διάστημα.