Πολυνομοσχέδιο: Διαφοροποιήσεις Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη, για τις τράπεζες! Διαγράφηκε ο Ν. Κακλαμάνης!

Οικονομία & Πολιτική Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 00:02
Πολυνομοσχέδιο: Διαφοροποιήσεις Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη, για τις τράπεζες! Διαγράφηκε ο Ν. Κακλαμάνης!

Ψηφίστηκε τελικά από τη Βουλή το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, που ανατρέπει εργασιακές σχέσεις δεκαετιών και ανοίγει τον δρόμο, για το πέρασμα των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα. Καταψήφισαν Γιώργος Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνης για τις τράπεζες και ο Νικ. Κακλαμάνης για τα εργασιακά και διεγράφη! Δήλωση Σαμαρά.

Ειδικότερα, πριν από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, για το πολυνομοσχέδιο. Με οριακή πλειοψηφία, 151 ναι για τις τράπεζες και 152 για τα εργασιακά, το γάλα, τα φάρμακα, τα τσιμέντα και μία σειρά επίμαχων και σαρωτικών αλλαγών.

Η ψηφοφορία, κατέγραψε τρεις σημαντικές διαφοροποιήσεις, με σπουδαιότερη αυτή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και εν συνεχεία του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, οι οποίοι δεν ψήφισαν τα όσα αναφερόταν στο άρθρο 2, για τις τράπεζες. Ο κ. Παπανδρέου, καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες, ενώ ο Απ. Κακλαμάνης ψήφισε ''παρών''.

Έντονος εκνευρισμός Βενιζέλου και για τους δύο κορυφαίους του κόμματός του, που τον ''άδειασαν'' αγρίως, αλλά προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες, για το αν θα υπάρξει αντίδραση, προς την κατεύθυνση της διαγραφής τους.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν ψήφισε το άρθρο 1 για τα εργασιακά και μόλις προ ενός λεπτού ανακοινώθηκε η διαγραφή του! Σε δήλωσή του, αναφέρει ότι δεν εκβιάζεται από αποφάσεις της κυβέρνησης που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και στρέφονται σε βάρος κοινωνικών ομάδων της χώρας.

Πριν από λίγο, έκανε δήλωση και ο Αντ. Σαμαράς, λέγοντας ότι ''εμείς προχωράμε, αυτοί διαψεύστηκαν'', αρνήθηκε όμως να σχολιάσει την καταψήφιση ΄τοσο από τον Νικήτα Κακλαμάνη, πόσο μάλλον από τον Γιώργο Παπανδρέου