Στον εισαγγελέα ο φάκελος ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα

Οικονομία & Πολιτική Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 21:30
Στον εισαγγελέα ο φάκελος ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα

Με εντολή του Αντ. Σαμαρά εστάλη στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με 32 πολιτικά πρόσωπα, που φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικά αδικήματα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να μεταβιβαστεί ο φάκελος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με τα στοιχεία των 32 πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται καθώς εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό», στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από το ΣΔΟΕ να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον εισαγγελέα πάνω στο θέμα.

Η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών θα συνεδριάσει στις 26 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Νάκος έχει ζητήσει από το ΣΔΟΕ να γίνουν άμεσα γνωστά στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται από το Σώμα για «περίεργο πλουτισμό».

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι ο φάκελος των ονομάτων «δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου», ενώ ανέφερε πως ο ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους «σε κάθε επίπεδο εξουσίας κι όχι μόνο».


Το φάκελο στη Βουλή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζήτησε να πάει ο φάκελος του ΣΔΟΕ και στη Βουλή.
«Ατιμωρισία αλά Siemens, τέλος!», δήλωσε χαρακτηριστικά.