"Μαύρα" 10,2 δισ. ευρώ από Λιάπη, Μεϊμαράκη και Βουλγαράκη;

Οικονομία & Πολιτική Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 13:41
"Μαύρα" 10,2 δισ. ευρώ από Λιάπη, Μεϊμαράκη και Βουλγαράκη;

Σε σκάνδαλο με ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος φέρεται να εμπλέκονται Μιχάλης Λιάπης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Γιώργος Βουλγαράκης, όπως γράφει η  εφημερίδα "Real News".

Οι τρεις πρώην υπουργοί επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες ακινήτων σε περιοχές της Αττικής κατά την περίοδο 2005-2008 ως "βιτρίνα", με σκοπό να καλύψουν "μαύρο" χρηματικό ποσό ύψους 10,2 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα, μάλιστα, με μία άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη, πρώην συνέταιρου του επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου,της ομώνυμης εταίρειας, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νόμιμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό, με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα. Με την ολοκλήρωση των αγορών, οι εμπλεκόμενοι οδήγησαν την εταιρεία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση, για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Οι τρεις άνδρες αντέδρασαν άμεσα στις καταγγελίες εις βάρος τους, διαψεύδοντάς τες.

Την ίδια ώρα, ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων, που χαρακτηρίζονται από "περίεργο πλουτισμό", μεταβιβάζεται στον Εισαγγελέα.