Ξεκινά από σήμερα το κυνηγητό εισιτηρίων

Οικονομία & Πολιτική Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 05:55
Ξεκινά από σήμερα το κυνηγητό εισιτηρίων

Κυνηγώντας τα... πλούσια εισοδήματα, η κυβέρνηση αποφάσισε ένα αμείλικτο πόλεμο εναντίον τους! Από σήμερα λοιπόν ξεκινάει σαφάρι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα Δευτέρα διπλασιάζονται οι έλεγχοι σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

Επιπλέον, οι ελεγκτές από 35 αυξάνονται στους 80.

Σχετικά με τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, οι έλεγχοι θα ενισχυθούν με την ενεργοποίηση «εθελοντών» ελεγκτών.

Στόχος βέβαια είναι να μειωθεί κατά 50% η εισιτηριοδιαφυγή.

Στο πλάνο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι ακόμη η  προοδευτική γενίκευση της επιβίβασης από την εμπρόσθια θύρα των οχημάτων με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό, η προοδευτική εισαγωγή εισιτήριου στο λεωφορείο που θα πωλείται από τον οδηγό και ο συστηματικός έλεγχος των γραμμών όπου το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης έχει πάρει διαστάσεις.

Είναι επίσης η δωρεάν παροχή στον επιβάτη ενός εισιτηρίου για κάθε δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια που επιστρέφει μόνο στα εκδοτήρια του Ομίλου, η  δυνατότητα έκπτωσης του επιβληθέντος προστίμου όταν πραγματοποιείται άμεση καταβολή επί τόπου ή εντός 10 ημερών, η έκδοση πολλαπλού εισιτηρίου (δεσμίδα των 10 εισιτηρίων) με έκπτωση επί της αξίας του κομίστρου, ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης και τέλος πιστοποίηση των καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων με ειδικό σήμα.