Σύσκεψη εισαγγελικών αρχών για τον «φάκελο των 33»

Οικονομία & Πολιτική Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 05:50
Σύσκεψη εισαγγελικών αρχών για τον «φάκελο των 33»

Σήμερα Δευτέρα, θα συσκεφθούν στον Άρειο Πάγο του αντιεισαγγελέα  Ν. Παντελή με τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη για τα 33 πολιτικά πρόσωπα, που εμφανιζουν «περίεργο πλουτισμό».

 

Ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Οι δύο άνδρες ενημέρωσαν άμεσα τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή για την άφιξη της λίστας.

Ο κ. Παντελής κάλεσε τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη σε σύσκεψη στον Άρειο Πάγο, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Στο πλαίσιο αυτής, θα εξετασθούν τα ονόματα των βουλευτών.

Ο αντεισαγγελές του Αρείου Πάγου ζήτησε να πραγματοποιηθεί προκαταρκτική έρευνα για κάθε υπέυθυνο, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν και ποιοι έχουν διαπράξει αδικήματα φοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα, που έχει σχέση με τον παράνομο πλουτισμό. Επίσης, ο κ. Παντελής υπενθύμισε στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς ότι, σε περίπτωση που διαπιστωθούν ποινικά κολάσιμες πράξεις των υπουργών, θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.