Στην εισαγγελέα η δικογραφία της αγοραπωλησίας ακινήτων

Οικονομία & Πολιτική Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 10:55
Στην εισαγγελέα η δικογραφία της αγοραπωλησίας ακινήτων

Στους αντιπροέδρους της Βουλής ανέθεσε προσωρινά τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων.

 Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε χθες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και ζήτησε την επίσπευση των δικαστικών ερευνών και την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων. Ο φάκελος της δικογραφίας για την επιχειρηματική αντιδικία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισ. ευρώ, που φέρεται να εμπλέκονται ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί της ΝΔ, Μιχάλης Λιάπης και Γιώργος Βουλγαράκης, «περνάει» στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.

Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2010, καθώς όλα ξεκίνησαν από την αντιδικία μεταξύ του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού και του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη με τον επιχειρηματία real estate Γιάννη Καρούζο. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο Λιβανός εμπλέκει τους πρώην υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής.

Η δικογραφία, το 2010 ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ προς διερεύνηση όσων αναφέρει ο κτηματομεσίτης, αλλά η έρευνα δεν έχει ακόμα, «ακουμπήσει» στοιχεία επιβαρυντικά για τους τρείς πολιτικούς.

Μετά όμως από τις εξελίξεις αυτές η δικογραφία επιστρέφει στην κ. Παπανδρέου, η οποία άλλωστε ήταν αυτή που είχε αναθέσει την σχετική δικογραφία στο ΣΔΟΕ, ενώ εντός των ημερών θα υποβληθεί και η σχετική αναφορά από το ΣΔΟΕ για όσα στοιχεία εντοπίστηκαν όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου αναμένεται εντός της εβδομάδας να καλέσει ως μάρτυρες τους Λιβανό και Ζωγραφάκη προκειμένου να εξειδικεύσουν όσα έχουν αναφέρει για μαύρο πολιτικό χρήμα.

 

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ζητά ο Μιχάλης Λιάπης


Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ζητά ο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.


Ο κ. Λιάπης καλεί τους αρμοδίους να επιταχύνουν τη διερεύνηση της υπόθεσης και τονίζει ότι δέχεται μία ανελέητη προσωπική επίθεση: «Κάποιοι, κάποια συμφέροντα, κάποια παράκεντρα εξουσίας θέλουν να με εξοντώνουν πολιτικά και ηθικά. Με έχουν στοχοποιήσει. Και ρίχνουν κατά ριπάς», ενώ πρόσθεσε: «Εγώ ζητώ από τους αρμόδιους φορείς να επιταχύνουν τη διερεύνηση της υπόθεσης για να λάμψει η αλήθεια. Και ζητώ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να διερευνήσει την υπόθεση και να αποδειχθεί ότι δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτή την βρόμικη υπόθεση. Κανέναν δεν γνωρίζω από τους εμπλεκομένους, ουδεμία σχέση είχα με αυτούς. Μου είναι άγνωστοι παντελώς».


Ο κ. Λιάπης πρόσθεσε «απατώνται όσοι εκλαμβάνουν την σιωπή μου ως αδυναμία... Μέχρις εδώ πια..»