Στον εισαγγελέα 5 άτομα για εικονικά τιμολόγια 5,9 εκατ.

Οικονομία & Πολιτική Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 07:37
Στον εισαγγελέα 5 άτομα για εικονικά τιμολόγια 5,9 εκατ.

Για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος συνελήφθησαν στελέχη πέντε εταιρειών, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες αυτές, από τις 7/1/2010 έως τις 30/9/2011 διακίνησαν μεταξύ τους (εξέδωσαν ή παρέλαβαν) συνολικά 115 εικονικά τιμολόγια, αξίας 5.892.704,43 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι οι εταιρείες αυτές δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και στην παραγωγή και εμπορία CD και DVD, της ανακύκλωσης,  της έκδοσης βιβλίων και διαφημιστικών προϊόντων, της διαφήμισης και των γραφικων τεχνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» οι εταιρείες που εμπλέκονται είναι οι «e-shop.gr», «Eurosun», «Ανακύκλωση ΑΕΒΕ», «Αγγελίδης Μάριος και ΣΙΑ Ο.Ε.» και «Text Color».

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε στελέχη, ενώ αναζητείται ακόμη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μιας εκ των εταιρειών.

Οι συλληφθέντες μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.