Σώμα (Δίωξης) Οικονομικών και Πολιτικών Εγκλημάτων

Οικονομία & Πολιτική Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 14:15
Σώμα (Δίωξης) Οικονομικών και Πολιτικών Εγκλημάτων

Σε πλήρη επιβεβαίωση των όσων πρώτο το «Sport and Business» αποκάλυψε από την περασμένη Δευτέρα, οδηγούν τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, ενώ το τοπίο έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά, με τη δημοσιοποίηση της λίστας των πολιτικών προσώπων.

Από την περασμένη εβδομάδα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει από άριστα ενημερωμένες πηγές το «S&B», ο πρωθυπουργός για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αφήρεσε όλες τις αρμοδιότητες που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αφήνοντάς του μόνον τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ.

Αποκαλύπτεται περίτρανα τώρα, ότι η πληροφορία μας ήταν απολύτως ορθή και ότι στο υπουργείο Οικονομικών, εδώ και εβδομάδες εξελίσσεται ένας άνευ προηγουμένου υπόγειος πόλεμος, με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Στον εξελισσόμενο πόλεμο, εντάσσονται από πολλούς παράγοντες η σημερινή διαρροή της λίστας των 32 πολιτικών οι «αποκαλύψεις» και οι καταγγελίες, για τους κ.κ. Μεϊμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη, καθώς αποδίδονται ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και στο υπουργείο Οικονομικών.

Πλήρη γνώση του θέματος φέρεται να έχουν και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς η πρακτική του ΣΔΟΕ να κρατάει φακέλους ερευνών για μεγάλα διαστήματα στα συρτάρια του, ενέχει πολιτικές, οικονομικές αλλά και επιχειρηματικές αιτίες.

Κορυφαία στελέχη του ΣΔΟΕ επικρίνονται δριμύτατα από τα κόμματα εξουσίας και το πολιτικό σύστημα, ότι χρησιμοποιούν στοιχεία καταγγελιών και ερευνών κατά το δοκούν και σύμφωνα με προσωπικά τους συμφέροντα ή επιταγές προϊσταμένων τους, πολιτικών και οικονομικών, ενώ είναι άπειρες οι φορές που καταχωνιάστηκαν κυριολεκτικά σοβαρότατα πορίσματα και στοιχεία ελέγχων, από τα οποία το Δημόσιο έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.


Η «ομερτά», η οποία συντηρείται για δεκαετίες από το διαβρωμένο σύστημα εξουσίας, κινδυνεύει για πρώτη φορά να σπάσει. Αυτό το διάστημα ποικιλώνυμα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα, τα οποία θίγονται από γενικότερες αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης και εντολές της τρόικας, έχουν επιδοθεί σε ένα λυσσώδη πόλεμο μεταξύ τους, με στόχο την απόκρυψη βρόμικων υποθέσεών τους και το πλασάρισμα στο «νέο» υπό διαμόρφωση πολιτικό σύστημα.

Είναι γεγονός ότι γύρω από τα στοιχεία που συγκεντρώνει το ΣΔΟΕ, παίζεται για χρόνια ένα απίστευτο παιχνίδι σε βάρος της εθνικής οικονομίας, των υγιών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, αλλά κυρίως σε βάρος των έντιμων φορολογούμενων αυτής της χώρας.

Καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν θέλησε να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, απλώς η κάθε μία εξυπηρετούσε τους δικούς της ανθρώπους και συμφέροντα και μόνον όταν ήθελε να επιφέρει κάποιο χτύπημα κατά αντίπαλου πολιτικού κόμματος ή προσώπου έβγαζε στον αέρα ορισμένα μόνον στοιχεία σε βάρος του.

Είναι χαρακτηριστική η φράση πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ επί των ημερών Κώστα Καραμανλή, ότι πρόκειται κατ’ ουσίαν για «Σώμα ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ Οικονομικών Εγκλημάτων» και χαρακτηριστικότερη η φράση πρόσφατα αποχωρήσαντος κορυφαίου στελέχους του Σώματος, ότι «εδώ εκκολάπτονται τα χειρότερα εγκλήματα κατά της χώρας, μην αμφιβάλλετε καθόλου γι’ αυτό».

Αν οι παραπάνω, προφανώς τεκμηριωμένες, απόψεις κορυφαίων στελεχών του ΣΔΟΕ δεν σας βοηθούν, οι σημερινές εξελίξεις, ίσως σας βοηθήσουν να εξάγετε τα δικά σας ασφαλή συμπεράσματα.

Το δημοσίευμα του «S&B»