Ραντεβού Μουσουρούλη - εφοπλιστών Λονδίνου

Οικονομία & Πολιτική Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 18:18
Ραντεβού Μουσουρούλη - εφοπλιστών  Λονδίνου

Βαρύνουσας σημασίας και για τη χώρα και για το λόμπι του Commitee,η αυριανή συνάντηση στον Πειραιά υπουργού Ναυτιλίας και εφοπλιστών του Λονδίνου .

 

Η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, το θέμα της πειρατείας στα ποντοπόρα πλοία, η ναυτική εκπαίδευση, η προσέλκυση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, αλλά και θέματα που σχετίζονται με το Διεθνές Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), θα βρίσκονται  στην ατζέντα των συνομιλιών, που θα έχει αύριο με τους εκπροσώπους των Ελλήνων Εφοπλιστών του Λονδίνου (Ελληνική Επιτροπή Ναυτικής Συνεργασίας - Committee) στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

O πρόεδρος του Committee Χαράλαμπος Φαφαλιός, έχει δηλώσει, ότι η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, η μείωση της γραφειοκρατίας και η ενίσχυση της διαφάνειας, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα να προσελκύσει ναυτιλιακές επενδύσεις.

Οι εκπρόσωποι των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου βρίσκονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησής τους με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στη συνάντηση με τον υπουργό, που αναμένεται να γίνει στις 12 το μεσημέρι, θα είναι ο πρόεδρος του Committee Χαράλαμπος Φαφαλιός, ο Α αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καρούσης, ο Β αντιπρόεδρος Γιάννης Λύρας και τα μέλη Σπύρος Πολέμης και Ματθαίος Λως.