Ρ.Σβίγκου: Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας

Οικονομία & Πολιτική Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 17:25
Ρ.Σβίγκου: Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας

«Ο κόσμος της εργασίας αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, και περιμένει ακόμα πολλά. Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην «Ημερησία του Σαββατοκύριακου», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Για το ζήτημα του χρέους η κ. Σβίγκου τονίζει ότι «το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές και συμφωνημένο και περιμένουμε να τηρηθεί» και προσθέτει, πως «η έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει επιτέλους ξεκινήσει, και αποτελεί επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης, που μάλλον ενοχλεί αυτούς που έβγαζαν πύρινους λόγους για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πολιτική αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι, «οι πολίτες διαθέτουν και γνώση και κρίση, οπότε αντιλαμβάνονται ποιος τηρεί την νομιμότητα, δίνοντας με απόλυτη διαφάνεια τηλεοπτικές άδειες, αλλά και ποιος προασπίζεται τα συμφέροντά τους, χρηματοδοτώντας με τα 246 εκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στα δημόσια ταμεία ανάγκες του κοινωνικού κράτους».

Ερωτώμενη για επιθέσεις κορυφαίων στελεχών εναντίον δημοσιογράφων, η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι «τα πολιτικά πρόσωπα συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο, ασκούν κριτική και, άρα, αναμενόμενα, τους ασκείται και κριτική», σημειώνοντας, πως «ο σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου και η ευγενική συμπεριφορά είναι στοιχεία που όλοι κι όλες οφείλουμε να επιδιώκουμε».

Παράλληλα αναφέρει, ότι «το κοινό καλό επιτάσσει να πατάσσεται η διαφθορά, η κατασπατάληση δημοσίων πόρων, η διαπλοκή, τα ιδιοτελή συμφέροντα» και προσθέτει ότι «όλως τυχαίως, όσοι και όσες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί, έχουν γίνει αντικείμενο χλεύης και κριτικής για την εμφάνισή τους ή την φρασεολογία τους, είναι οι ίδιοι που έχουν προσπαθήσει να πατάξουν τέτοια φαινόμενα ανομίας και διαπλοκής».

Αναφερόμενη τέλος στη σχέση κόμματος και κυβέρνησης η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι, «ο ρόλος ενός αριστερού κόμματος είναι να γεφυρώνει τις κοινωνικές ανάγκες με την κυβερνητική εξουσία, να μεταφέρει τη φωνή της κοινωνίας στην κυβέρνηση» και σημειώνει πως, «η άσκηση εποικοδομητικής κριτικής σε επιμέρους ζητήματα είναι η καλύτερη μορφή στήριξης, εφόσον εντοπίζει παραλείψεις, καθυστερήσεις ή αστοχίες στην εφαρμογή ενός κοινά συμφωνημένου σχεδίου διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση».