Σουλτς προς Τσίπρα: Σε υποδέχομαι σαν πρωθυπουργό

Οικονομία & Πολιτική Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 10:10
Σουλτς προς Τσίπρα: Σε υποδέχομαι σαν πρωθυπουργό

«Όπως βλέπεις, σε υποδέχομαι σαν πρωθυπουργό», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σουλτς υποδέχθηκε χθες τον Αλέξη Τσίπρα στον ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας τη συνάντησή τους σημαντική, όχι μόνο, όπως είπε, επειδή είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά λόγω και της σοβαρής οικονομικής κατάστασης που υπάρχει στην Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και να συνεργαστούν όλοι για την υπέρβαση της κρίσης.

Οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι οι κοινωνικές εντάσεις και οι διαδηλώσεις του προκαλούν θλίψη, είτε αυτές συμβαίνουν στην Αθήνα, είτε στη Μαδρίτη, είτε στη Λισαβόνα.

Ανέφερε δε ότι όλοι οι θεσμοί της ΕΕ πρέπει να ενισχύσουν το διάλογό τους με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρούν αυτονόητο να συνομιλούν με όλα τα δημοκρατικά κόμματα της χώρας.

Ο κ. Σουλτς πρόσθεσε, ότι η φιλολογία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν βοηθά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και σημείωσε ότι υπάρχουν ελπίδες να υπάρχει βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία.