Κραυγή Σαμαρά: «Βοηθήστε, αλλιώς έρχεται το τέλος...»

Οικονομία & Πολιτική Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 14:40
Κραυγή Σαμαρά: «Βοηθήστε, αλλιώς έρχεται το τέλος...»

Μήνυμα στην Ευρώπη για ανάγκη βοήθειας, «γιατι αλλιώς έρχεται το τέλος», στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.με συνέντευξή του στους «New York Times»

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η Ελλάδα αλλάζει, ωστόσο δεν έκρυψε ότι είναι απαραίτητη και η βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων, χαρακτηρίζοντας ως εναλλακτικό σενάριο «το τέλος της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον αμερικανικό φορέα ενημέρωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη έχει σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Ο Αντώνης Σαμαράς τοποθετήθηκε και στην αυξανόμενη κοινωνική ένταση στην Ελλάδα, λέγοντας: «Είναι προϊόν της τεράστιας κρίσης και ύφεσης που ζούμε. Αυτό πρέπει να χτυπήσει καμπανάκια στους εταίρους μας και σε όλο το δυτικό κόσμο. Εάν αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης στους «NYT», ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι «μη νόμιμοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα» και ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά και πιθανότητες έξαρσης της εγκληματικότητας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασης, σε περίπτωση κατάρρευσης της Συρίας, εκτιμώντας πως θα υπάρξει αστραπιαία αύξηση των λαθρομεταναστών, εξαιτίας των Σύριων προσφύγων.

Στη θεματολογία του κ. Σαμαρά ήταν και η Χρυσή Αυγή, με τον πρωθυπουργό να θεωρεί ότι πρόκειται για «μία φούσκα, που θα σκάσει», ενώ επεσήμανε την πίστη του στη δύναμη της Δημοκρατίας και πως δε θεωρεί απαραίτητο μέτρο το να τεθεί το ακροδεξιό κόμμα εκτός νόμου.

«Το να είσαι πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι μόνο πόνος», δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ολοκλήρωση της συνέντευξης.