Με πίστωση τα φάρμακα από σήμερα στην Αττική

Οικονομία & Πολιτική Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 09:31
Με πίστωση τα φάρμακα από σήμερα στην Αττική

Με πίστωση θα προμηθεύονται από σήμερα τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αττική.

Η αναστολή των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε την Παρασκευή, μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (ΦΣΑ), Κώστας Λουράντος από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των χρεών προς τους φαρμακοποιούς.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε «η κυβέρνηση θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, όχι μόνο των φαρμακοποιών, αλλά και όλων των παρόχων υγείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί περισσότερο από όλα μάς ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών, η καλή συνεργασία και η διατήρηση της αξιοπιστίας μας στο ακέραιο».

Μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι «αναστέλλουμε την κινητοποίηση από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, και μετά από κάποιες μέρες θα εκτιμήσουμε την όλη τήρηση της διαδικασίας», προσθέτοντας «θα έλεγα ότι περιμένουμε από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, αφού και εμείς δείξαμε ότι κάνουμε μια κίνηση καλής θέλησης, να δείξει και εκείνη τη θετική στάση της απέναντι στα πολλά προβλήματα των φαρμακείων τα οποία αυτή τη στιγμή οικονομικώς πλήττονται βαριά».