«Θα πρέπει να υπάρξει μια ελεγχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»

Οικονομία & Πολιτική Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 09:47
«Θα πρέπει να υπάρξει μια ελεγχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»

Η Ευρωζώνη είναι απίθανο να επιβιώσει υπό την παρούσα μορφή της και μία ή περισσότερες χώρες θα την εγκαταλείψουν, υποστήριξε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο.

«Θα έρθει ο καιρός που ορισμένες χώρες δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό δημοσιονομικής εξυγίανσης και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Μία, ίσως δύο χώρες, δεν θα παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Ρόμπερτ Φίτσο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Markiza TV.

«Εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να υπάρξει μια ελεγχόμενη έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι μια «ανεξέλεγκτη έξοδος» θα προκαλούσε ζημιά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.

«Επί του παρόντος, πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της ζητώντας νέες εξαιρέσεις και περισσότερο χρόνο για την προσαρμογή της πολιτικής λιτότητας», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε, ότι η Σλοβακία είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωζώνης και η μοναδική που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα το 2010.