Γαλλική πρωτοβουλία για λύση στο Eurogroup/ Στην Αθήνα την Δευτέρα ο Λεμέρ

Οικονομία & Πολιτική Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 13:05
Γαλλική πρωτοβουλία για λύση στο Eurogroup/ Στην Αθήνα την Δευτέρα ο Λεμέρ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Ο Λεμέρ θα συνεχίσει τις επαφές του για το ελληνικό χρέος και στοχεύει στην επιτυχία του Eurogroup.

Μετά τις συναντήσεις «προετοιμασίας για το Eurogroup» που είχε ο Γάλλος υπουργός στο Παρίσι, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ πρόεδρο του Eurogroup, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους ομολόγους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ο Μπρούνο Λεμέρ, έρχεται στην Αθήνα θέλοντας προφανώς να ολοκληρώσει την ενημέρωσή του, στοχεύοντας στην επιτυχία του Eurogroup.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Μπρούνο Λεμέρ έδειξε αποφασισμένος να πρωτοστατήσει, ει δυνατόν, στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος, συμβαδίζοντας με τη θέληση «προόδου στην Ευρώπη» που έχει ήδη εκφράσει και ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Θα συνεχίσει τις επαφές του για το ελληνικό χρέος

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Λεμέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος υπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να συνεχίσει τις επαφές του με τους διάφορους παρεμβαίνοντες στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ώστε να «προσεγγίσει τις πλευρές» πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

Επαφές με Τσίπρα, Τσακαλώτο, Στουρνάρα

Ο Λεμέρ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Ο Γάλλος υπουργός θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή αφού προηγουμένως δεχθεί στο Μπερσί, το υπουργείο Οικονομίας στο Παρίσι, πολλούς παρεμβαίνοντες στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, μεταξύ των οποίων τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup.

Ο στόχος του Λεμέρ είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup σχετικά με «την αποδέσμευση κεφαλαίων τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις προθεσμίες της», αλλά επίσης «πάνω στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους», ανέφερε το περιβάλλον του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP