Επαφές Λεμέρ (Γάλλος ΥΠΟΙΚ) στην Αθήνα, με Τσίπρα - Τσακαλώτο/ Στόχος η συμφωνία στο Eurogroup

Οικονομία & Πολιτική Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 08:28
Επαφές Λεμέρ (Γάλλος ΥΠΟΙΚ) στην Αθήνα, με Τσίπρα - Τσακαλώτο/ Στόχος η συμφωνία στο Eurogroup

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο Λεμέρ στοχεύει στην επιτυχία του Eurogroup.

Η συνάντηση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό θα γίνει στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Θέλουμε να υπάρξει συμφωνία

Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή», ο Μπρούνο Λεμέρ τονίζει ότι «στόχος της δουλειάς μου και της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις, για να υπάρχει συμφωνία την προσεχή Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική για σταθερότητα και ανάπτυξη».

Μετά τις συναντήσεις «προετοιμασίας για το Eurogroup» που είχε ο Γάλλος υπουργός στο Παρίσι, με τον Γερούν Γερούν Ντάισελμπλουμ πρόεδρο του Eurogroup, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους ομολόγους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ο Μπρούνο Λεμέρ, έρχεται στην Αθήνα θέλοντας προφανώς να ολοκληρώσει την ενημέρωσή του, στοχεύοντας στην επιτυχία του Eurogroup.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Μπρούνο Λεμέρ έδειξε αποφασισμένος να πρωτοστατήσει, ει δυνατόν, στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος, συμβαδίζοντας με τη θέληση «προόδου στην Ευρώπη» που έχει ήδη εκφράσει και ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο στόχος του Λεμέρ είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup σχετικά με «την αποδέσμευση κεφαλαίων τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις προθεσμίες της», αλλά επίσης «πάνω στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους», ανέφερε το περιβάλλον του.