Λεμέρ: Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία

Οικονομία & Πολιτική Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 13:54
Λεμέρ: Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία

Αισιόδοξος ότι «δεν είμαστε μακριά από την συμφωνία, εμφανίστηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, μετά από τη συνάντησή του στο υπουργείο Οικονομικών με τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τις επόμενες δύο ημέρες θα ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ο Λεμέρ.

Δύσκολες αλλά απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις

Ο Γάλλος υπουργό συνεχάρη τον ελληνικό λαό «για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε» και πρόσθεσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, αλλά είναι απαραίτητες.

Τσακαλώτος: Θα προσπαθήσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως «νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε και εμείς και ο κ. Λεμέρρ για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες».

Επίσης ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Γαλλίας, και από την πλευρά του προκατόχου του (σ.σ. του Μισέλ Σαπέν) και από αυτή του νυν υπουργού, τον οποίο παράλληλα συνεχάρη για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος υπουργός κομίζει στην Αθήνα την πρόταση για ρήτρα ανάπτυξης σχετικά με την εξυπηρέτηση του χρέους, σε μια προσπάθεια εύρεσης συμβιβασμού κυρίως μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Λεμέρ-Τσίπρα

Με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, συναντάται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Τον κ. Λεμέρ υποδέχτηκε στα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μαξίμου ο Έλληνας ομόλογός του, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον οποίο είχαν συνάντηση νωρίτερα στο υπουργείο Οικονομικών.