Το τέλος των Μνημονίων στην Ελλάδα «βλέπουν» και οι Financial Times

Οικονομία & Πολιτική Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 18:03
Το τέλος των Μνημονίων στην Ελλάδα «βλέπουν» και οι Financial Times

Με την ξεκάθαρη παραδοχή ότι η Ελλάδα αποτέλεσε «το μεγαλύτερο οικονομικό πείραμα της Ευρώπης» το οποίο μάλιστα φτάνει στο τέλος του η μεγάλη οικονομική εφημερίδα δημοσιεύει εκτενές άρθρο για το «διαφαινόμενο» τέλος των πολυετών Μνημονίων της Ελλάδας με τίτλο « Οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να αφήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα οδεύει προς έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ τον προσεχή Αύγουστο, θέτοντας έτσι τέλος σε μια περίπου δεκαετία κρίσης και επιτήρησης από τους διεθνείς πιστωτές της. 

ft

Για τις Βρυξέλλες, ωστόσο, οι κίνδυνοι από το επικείμενο τέλος της κηδεμονίας του μεγαλύτερου κράτους - οφειλέτη τους είναι τεράστιοι, σημειώνουν οι FT. Όπως εξηγούν, από τις μεταρρυθμίσεις του νομικού συστήματος μέχρι και την δημιουργία ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα πεδίο της δημόσιας πολιτικής της Ελλάδας που δεν έχουν "ακουμπήσει" οι εταίροι της τα προηγούμενα 8 χρόνια.

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία