Καρφιά εκατέρωθεν κυβέρνησης - ΝΔ με φόντο την Πορτογαλία

Οικονομία & Πολιτική Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 15:38
Καρφιά εκατέρωθεν κυβέρνησης - ΝΔ με φόντο την Πορτογαλία

«Εάν εφαρμόζονταν οι επιλογές της ΝΔ, η οικονομική και κοινωνική καταστροφή θα ήταν σήμερα δεδομένη», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας έτσι τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ''αναγνώρισης της αξίας των επιλογών'' της 3 χρόνια νωρίτερα.

«Ευτυχώς», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, «η εφιαλτική συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι τέλους, όπως ποτέ δεν θα εφαρμοστεί και το πρόγραμμα σοκ και δέους του κ. Μητσοτάκη».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση».

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε νωρίτερα την εξής ανακοίνωση: «Με 3 χρόνια καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε χθες ότι αν εφάρμοζε τις επιλογές της κυβέρνησης της Ν.Δ., η χώρα μας θα είχε βγει ήδη από τα μνημόνια το 2015. Παραδέχθηκε έτσι ότι η μόνη διαφορά της Ελλάδας από την Πορτογαλία είναι ο ίδιος και η καταστροφική κυβέρνησή του».

Τα εκατέρωθεν καρφιά έρχονται μετά τις δηλώσεις Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Πορτογαλία και τη συνάντηση του με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε χθες και σήμερα στη Λισαβόνα, προκειμένου να συμμετάσχει ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνάντηση των αρχηγών κρατών και ηγετών που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα μέσα Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε χθες βράδυ σε σχετικό δείπνο εργασίας, ενώ σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.