Δραγασάκης: 4+1 πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης

Οικονομία & Πολιτική Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 20:10
Δραγασάκης: 4+1 πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης

Ο τερματισμός των μνημονίων και της σκληρής επιτροπείας αποτελεί βασικό διακύβευμα της πολιτικής περιόδου που διανύουμε. Επιδιώκουμε καθαρή έξοδο, χωρίς νέο μνημόνιο, χωρίς νέα προαπαιτούμενα, χωρίς πιστοληπτική γραμμή, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε ομιλία του παλαιό δημαρχείο Υμηττού και αναφέρθηκε στους 4+1 πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης.

Ακουλουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του  κ. Δραγασάκη στη πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας και της Ο.Μ. Δάφνης-Υμηττού του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι 4+1 πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης

• Το «ξέφωτο»: H πορεία για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, την απεμπλοκή από τη σκληρή επιτροπεία και το σπάσιμο του φαύλου κύκλου της λιτότητας, ο σχεδιασμός της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

• Η Οικονομία: Η πορεία της οικονομίας και οι προοπτικές της, η μετάβαση από την ύφεση στη σταθεροποίηση και από την αποδιάρθρωση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και το νέο υπόδειγμα Δίκαιης και Βιώσιμη Ανάπτυξης.

• Η Κοινωνία: Η πορεία της κοινωνίας από τη μαζική ανεργία και την περιθωριοποίηση της εργασίας στην πλήρη και αξιοπρεπή απασχόληση και την αναβάθμιση της εργασίας. Η μετάβαση από τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας στην οικοδόμηση της σύγχρονου ανθεκτικού και αλληλέγγυου Κοινωνικού Κράτους.

• Η Πολιτική: Ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και μετάβαση σ’ ένα αξιόπιστο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.

• Η Αριστερά. Η πορεία για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς του 21ου αιώνα ικανή να δρα και να διεκδικεί ρόλο σε όλα τα πεδία στα οποία διαμορφώνονται οι συσχετισμοί και οι αποφάσεις, και στη κοινωνία και στη διακυβέρνηση, και σ’ εθνικό και σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ενίσχυση της οργανωμένης παρουσίας, της πολιτικής επιρροής και των δεσμών του ΣΥΡΙΖΑ με τη κοινωνία.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.