Η κοινωνική οικονομία κεντρικός πυλώνας παραγωγικής ανασυγκρότησης, τονίζει η Αντωνοπούλου

Οικονομία & Πολιτική Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 16:49
Η κοινωνική οικονομία κεντρικός πυλώνας παραγωγικής ανασυγκρότησης, τονίζει η Αντωνοπούλου

«Για την κυβέρνηση, η κοινωνική οικονομία δεν αποτελεί περιφερειακή δραστηριότητα, αλλά συνιστά έναν από τους κεντρικούς πυλώνες παραγωγικής ανασυγκρότησης» ανέφερε μιλώντας στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Ιονίων Νήσων, το οποίο διεξάγεται στην Κέρκυρα, η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήσαμε έχουμε, πλέον, εκείνο το περιβάλλον που επιτρέπει την ενίσχυση και τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν ένα σημαντικό μερίδιο του ΑΕΠ, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε, ότι ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας αναπτύσσεται διαρκώς, καθώς, «14,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολούνται σε δύο εκατομμύρια κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

Η αναπληρώτρια υπουργός απηύθυνε έκκληση στις τουριστικές επιχειρήσεις για δικτύωση και συνεργασία με φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας: «Οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου μπορούν να βλέπουν τα κοινωνικά συνεταιριστικά εγχειρήματα που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια ως προμηθευτές υπηρεσιών και προϊόντων, προκειμένου να αναπτυχθεί μία συνεργασία που θα συνδυάζει τον τουρισμό με τον πολιτισμό, αλλά και με την προώθηση ποιοτικών τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων».

Δρομολογείται έκθεση για την κοινωνική οικονομία την άνοιξη

«Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δρομολογείται η διεξαγωγή έκθεσης από φορείς της κοινωνικής οικονομίας, την ερχόμενη άνοιξη, προκειμένου ο επιχειρηματικός κόσμος να γνωρίσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αυτού του τομέα της οικονομίας» συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου επανέλαβε ότι στις αρχές του νέου έτους θα λειτουργήσουν στα Ιόνια Νησιά επτά από τα 100 Κέντρα Υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας που θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα, τα οποία θα παρέχουν πληροφόρηση και θα βοηθούν όσους θέλουν να εργάζονται, να βιοπορίζονται και να παράγουν με έναν εναλλακτικό τρόπο, ο οποίος βασίζεται στη συλλογικότητα και την ισότιμη σχέση ανάμεσα στους εργαζόμενους.

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.